Alternativ användning för spelkort

Det finns alla möjliga anledningar till varför folk samlar på spelkort och det kan till och med vara en hobby i sig. Och varför inte? Folk samlar på alla möjliga saker, så varför inte spelkort! Speciellt med tanke på den underbara och kreativa designen av de högkvalitativa specialdesignade kortlekar som produceras under de senaste åren, är de det perfekta samlarobjektet.

Men du kanske har en växande samling av anpassade spelkort, och du undrar vad du mer kan göra med alla dessa spelkort. Eller så kanske du har slitit ut en kortlek, och den klarar sig inte längre tillräckligt bra för att prestera med, så den är redo för pensionering - vad gör du med den nu?

Förutom att samla, finns det några uppenbara användningsområden för en kortlek, inklusive att utföra kortmagi eller spela kortspel. Men det visar sig att det finns mycket mer du kan göra med en kortlek än du kanske tror.

Korthus

Att bygga ett korthus, eller ett "korttorn", är inte så lätt som det ser ut! Även kallad "kortstapling", det finns en Wikipedia-sida som också ägnas åt detta ämne. Bryan Berg (USA) skapade ett världsrekord med 72 våningar 1992 och har sedan dess hållit och slagit detta och många andra relaterade rekord, inklusive det högsta korthuset och det största korthuset. 2010 byggde han en kopia av ett hotell, som tog 44 dagar och 218 792 kort (mer än 4 000 kortlekar) - det vägde över 250 kg och var 3 meter högt och 10,5 meter långt. 

2 Mar 2023